top of page
DIABETISCHE VOET

Veel mensen met diabetes (suikerziekte) hebben ook voetproblemen.

We noemen dit ook wel een ‘diabetische voet’.

Voor mensen met suikerziekte is het extra belangrijk hun voeten goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.

Op deze manier kunnen voetproblemen, zoals een voet ulcus worden voorkomen.

 

Wat is een diabetische voet?

Een diabetische voet is een verzamelnaam voor alle voetproblemen als gevolg van diabetes. Diabetes kan de bloedvaten en zenuwbanen in uw benen en voeten aantasten. Veel mensen met diabetes hebben hierdoor minder gevoel in hun voeten en voelen geen pijn meer. Onopgemerkt kunnen er drukplekken of wondjes ontstaan. Als je diabetes hebt, genezen deze wondjes minder snel. Een wondje kan gaan ontsteken en een zweer worden. Dit wordt ook wel een ‘ulcus’ genoemd.

 

Vergoeding bij diabetes voor voetzorg

Sinds 2015 wordt voetzorg voor diabetici door pedicures niet meer automatisch vergoed door de zorgverzekeraars.

Om voor vergoeding bij diabetisch in aanmerking te komen, heeft u een zorgprofiel nodig. Een zorgprofiel wordt bepaald door de huisarts, diabetesverpleegkundige, internist of podotherapeut.

Uw persoonlijke zorgprofiel wordt bepaalt aan de hand van het risico dat u loopt op wonden, slechte genezing ervan en het risico op amputatie. Heeft u zorgprofiel 2 of hoger dan wordt uw specialistische voetzorg vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij zorgprofiel 0 en 1 heeft u een aanvullende verzekering nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. De dekking van de diverse aanvullende verzekeringen verschilt per zorgverzekeraar.

1513539325.jpg

Klik hier voor vergoedingsoverzicht  per verzekering

LOGO NIEUWkopie.png
bottom of page