top of page
VOETPROBLEMEN

Voetklachten kunnen een actief leven in de weg staan. 
Ik kan je meestal van al ontstane ongemakken verlossen, maar ook juist in het voorkomen ervan. 

 

iStock-1188649789.jpg

Wat doet de pedicure 
 

In de eerste fase van een ingroeiende nagel wordt de nagelkant afgevlakt en het eelt in de nagelplooi verwijderd. Om de druk te verlagen en erger te voorkomen wordt de nagel drukvrij gelegd.
Op indicatie kan ook een nagelbeugel worden aangebracht.

Een ingroeiende nagel heeft een nagelpunt of rand die in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft. In een volgende fase kan de punt
of rand werkelijk de huid binnendringen en een ontsteking veroorzaken. In dit geval dient u een arts te raadplegen.

Ingroeiende nagels
voet.jpg
Schimmelnagels

De schimmelnagel wordt wel eens verward met een kalknagel. Er ontstaat een doffe, brokkelige nagel die geelbruin kan verkleuren. In tegenstelling tot de kalknagel is een schimmelnagel besmettelijk voor de andere tenen of voor andere personen!

Wat doet de pedicure

 

De nagel wordt vlakker gemaakt, maar de oorzaak is hiermee niet weg genomen. Er kan een schimmeldodend middel worden aangebracht wat elke dag moet worden gebruikt tot de schimmel verdwenen is en er een gezonde nagel terug groeit. Als dit niet voldoende helpt is een bezoek aan de huisarts het advies.Met een nagelprothese of kunstnagel kan de nagel zo nodig verder gerepareerd worden.

likdoorn.jpg
Likdoorns

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide verharde eeltkern. Het kan ontstaan door een plaatselijke, aanhoudende druk en wrijving. Een likdoorn kan erg pijnlijk zijn omdat de eeltpit druk uitoefent op de zenuwuiteinden.

Wat doet de pedicure

 

De eeltpit en het eelt erom heen wordt eerst handmatig weg gehaald en daarna met de frees afgewerkt.Zo nodig wordt er een anti-druk techniek toegepast.

woman-cracked-heels-with-white-backgroun
Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van de opperhuid, de hoornlaag. In eerste instantie is eelt een bescherming van de huid tegen druk en wrijving. Maar als er veel eelt ontstaat, dan kan dit een pijnlijk en branderig gevoel geven.

Wat doet de pedicure

 

Bij een behandeling wordt overmatig eelt eerst handmatig weggehaald en later met de frees netjes glad afgewerkt.

1559844274.jpg
Kloven

In harde eeltranden, vooral aan de hiel, komen regelmatig kloven voor. Dit wordt veroorzaakt door een droge huid die barst.Deze kloven kunnen erg pijnlijk zijn

Wat doet de pedicure

 

De behandeling van kloven is hetzelfde als bij eeltbehandeling. Daarna kan er een vette crème worden aangebracht.   

LOGO NIEUWkopie.png
bottom of page